De verplichte uitrusting voor de TransArabia

Tijdens de TransArabia zal elke deelnemer zijn volledige uitrusting moeten meedragen in zijn eigen rugzak. Enkel water wordt voorzien aan checkpoints die ongeveer 20 km van elkaar verwijderd zullen liggen. Je bent vrij om mee te nemen in je rugzak wat je wilt. De luxebeesten onder de deelnemers zullen zich ongetwijfeld voorzien van een 3 gangenmaaltijd, in poedervorm weliswaar, en zelfopblaasbare matras om te genieten van de Jordaanse sterrenhemel bij nacht.

Om de “Bear Grylls” types te beschermen van zichzelf bestaat er een lijst met verplichte zaken die elke deelnemer moet bijhebben tijdens de race.

·         Hydratatiesysteem met minimum 3l water

Aangezien de checkpoints toch een hele eind van elkaar verwijderd zijn zal ik minimum 3 liter water moeten bij hebben alvorens ik een checkpoint mag verlaten. Ik zal gebruik maken van de combinatie van een camelbag met 1.5l inhoud en twee drinkbussen van elks 750 ml. In totaal kan ik dus maximum 3 liter water meenemen.

 

·         Spiegel

Te gebruiken om een noodsignaal te kunnen versturen (overdag) of mezelf te bewonderen na één week me niet gewassen te hebben.

·         Noodfluitje

. . . _ _ _ . . . (3x kort, 3x lang, 3x kort)

Het SOS signaal, hopelijk zal ik het niet nodig hebben. Mijn rugzak is voorzien van een noodfluitje. Dit zal ik dus steeds bij de hand hebben.

·         Reddingsdeken

Aluminium folie, om me te beschermen van de koude of de hitte.

·         2 hoofdlampen + 2 sets reservebatterijen

Ik zal toch minimum 3 nachten de woestijn moeten doorkruisen. De maan en de sterren zullen hun best wel doen maar een hoofdlamp zal toch nodig zijn om men pad te verlichten. De tweede hoofdlamp moet dienst doen wanneer de eerste het midden in de nacht begeeft.

·         Aansteker

Een aansteker om een vuurtje te kunnen maken en indien nodig een warme maaltijd te kunnen klaarmaken.

·         3 glow sticks

Moest ik volledig zonder licht vallen dan kunnen ze me via men glow stick ‘s nachts toch nog snel terugvinden. Ik zal er dus telkens één aandoen bij het vallen van de duisternis.

·         Toiletpapier

No comments

·         First aid kit

Om mezelf eerste hulp te kunnen aanbieden wanneer ik…euhm…struikel?

·         Kompas

Moest ik het noorden volledig kwijt geraken, dan zal een kompas me toch nog de weg kunnen wijzen.

·         Zakmes

Om een verloren gelopen IS strijder te ontmoedigen...

·         Zonnebril

Tegen de zon misschien? Ik heb gekozen voor het model van de Marathon des Sables. Deze biedt nog bescherming tegen het zand. Niet het meest aerodynamische model, maar ik ben toch maar voor de functionaliteit gegaan.

·         Windjacket

Het kan al eens waaien in de woestijn en een vederlicht vestje tegen de wind zal me zeker van pas komen.

·         Slaapzak

Dit lijkt me duidelijk. De wedstrijd kan maximum tot 100 uur duren. Het lijkt me fysisch vrij onmogelijk om dit te doen zonder te slapen. Een slaapzak zal dus zeker van pas komen tijdens de koude woestijnnachten. Eind februari is vorst aan de grond geen uitzondering...

·         Rol elastische tape (min 1 m)

Om men schouders in te tapen en zo het schuren van men rugzak tegen te gaan.

·         Warme kledij voor ’s nachts

Eind februari kan het nog zeer koud worden in de woestijn. Temperaturen rond het vriespunt zijn niet abnormaal. Voor ’s nachts heb ik gekozen om te lopen met een thermisch shirt van Craft.

·         Hoofddeksel

Hiervoor hergebruik ik mijn petje van de Marathon des Sables. Wit, zeer licht om te dragen en voorzien van de nodige flappen om men nek te beschermen tegen de zon.

·         Zonnecrème

Overdag bereiken we makkelijk 30°C en meer...een laagje zonnecrème zal me met een gezond kleurtje doen terugkeren!

 Je ziet het, de rugzak zal al goed volgeladen zijn en dan heb ik het nog niet over men eten gehad. Dit zal ook één van de belangrijkste onderdelen van men uitrusting worden. In één van men volgende posts zal ik het daarover hebben.

Stay tuned!